Skazz
Image default
Business

Xbrl validation

Als je als bedrijf verplicht bent tot het aanleveren van rapporten in xbrl moet je wel gebruik maken van xbrl validation.

Voor xbrl validation zijn er diverse bedrijf waar je kunt aankloppen. Je kunt de xbrl validation uitbesteden of je kunt hiervoor software aanschaffen. Dit is per bedrijf weer verschillend. Voor kleine bedrijven is het handiger om xbrl validation uit te besteden omdat dit toch veel tijd bespaart. Grote bedrijven kunnen wel extra personeel inzetten en zijn flexibeler. Ze kunnen personeel naar cursussen sturen voor xbrl validation. Als een klein bedrijfje is het budget er hier natuurlijk niet voor. Het is dan veel makkelijker om de xbrl validation uit te besteden. Hoe dit allemaal aangepakt word verschilt daarom per bedrijf.

Het is ook mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen met diverse bedrijven voor xbrl validation. Zo kun je zien welke bedrijven de beste diensten leveren en hoeveel deze diensten kosten. Het is natuurlijk wel handig om wat informatie in te winnen voordat je in gesprek gaat met bedrijven voor xbrl validation.

Op de onderstaande websites vind je meer informatie over xbrl en xbrl validation. Het is zeker handig om deze websites eens grondig door te nemen.