Skazz
Image default
Business

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding van Adxpert is een proces dat je zal helpen jezelf te leren kennen en begrijpen en de wereld om je heen. Op het gebied van carrière en onderwijs. Op een dusdanige wijze dat je er de rest van je leven profijt van zult hebben bij het nemen van beslissingen. Geloof het of niet, je loopbaanontwikkeling duurt een leven lang en het is eigenlijk al begonnen toen je werd geboren! Er is een aantal factoren van invloed op het verloop van je carrière: je interesses, je vaardigheden, je waarden, je persoonlijkheid, je achtergrond en je omstandigheden.

Loopbaanbegeleiding behelst meer dan alleen het nemen van een beslissing over de richting van je studie of die belangrijke baan die je wilt krijgen wanneer je bent afgestudeerd. Het is echt een levenslang proces waar de professionals van ADXpert je graag in bijstaan. Situaties veranderen, jijzelf verandert en je zal voortdurend keuzes moeten maken die betrekking hebben op je carrière en je leven. Het doel van loopbaanbegeleiding is niet alleen je nu te helpen bij het maken van belangrijke keuzes, maar ook om je de kennis en vaardigheden bij te brengen die je nodig hebt in je latere leven en gedurende je loopbaan.

Wat mag je verwachten van loopbaanbegeleiding?

Tijdens de gehele loopbaanbegeleiding helpen de experts van ADXpert je bij het uitzoeken wie je bent en wat je precies wilt bereiken met je opleiding, je loopbaan en je leven.  Ze helpen je je gedachten, ideeën, gevoelens en bezorgdheid over je loopbaan te ordenen. Ze helpen je te ontdekken welke factoren van invloed zijn op het verloop van je carrière, ze helpen je bij het vaststellen van je interesses, capaciteiten en waarden. Ze helpen je bij het vaststellen van vervolgstappen en bij het maken van een plan om je doelen te bereiken.

Denk vooral niet dat de professionals van ADXpert je vertellen wat je moet doen of welke carrière je moet nastreven.

Voor wie is loopbaanbegeleiding geschikt?

Aangezien loopbaanontwikkeling een levenslang proces is, is loopbaanbegeleiding geschikt voor iedereen. Inclusief nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Hoe eerder je aan de slag gaat om bewuste keuzes te nemen over je toekomst, des te beter je voorbereid zult zijn!