Skazz
Image default
Offers

Wanneer kan relatietherapie Veenendaal u helpen?

Relatietherapie Veenendaal is nuttig als beide partners lijden en bereid zijn te veranderen. Meestal lijdt de ene partner meer dan de andere. Deze partner begint meestal door met elkaar te willen praten. Maar in plaats van het voeren van een verhelderend gesprek worden er ofwel beschuldigingen geuit, ofwel blokkeert er een partner volledig. Beiden voelen zich aangevallen waardoor ze in de verdediging schieten. Vaak komen pijn en teleurstellingen van lange tijd geleden weer naar boven en wordt de een beschuldigd door de ander, die zich vervolgens weer met tegen beschuldigingen verdedigt. Als echtpaar verkeer je in een vicieuze cirkel. Een neutrale hulp van buitenaf kan helpen om de verharde fronten op te lossen en eventuele misverstanden op te helderen, zodat je weer met elkaar kan praten. Met de professionele hulp van Romy Quint van Quint Relatietherapie leer je weer begrip voor elkaar te tonen, je ook eens in het perspectief van de ander te verplaatsen en zonder oordelen naar elkaar durft te luisteren, zodat beiden weer een stap naar elkaar toe kunnen zetten en zich weer durven openstellen voor de ander. Klik hier voor relatietherapie.

Relatietherapie Veenendaal helpt ook bij ontrouw

Een ander veelvoorkomend onderwerp voor relatietherapie Veenendaal is ontrouw. Wanneer een partner zich tot iemand anders heeft gewend, of het nu gaat om een affaire, een ‘one night stand’, een internetcontact of zelfs een langere relatie, wordt het vertrouwen van de andere partner diep geschaad. Ontrouw gaat bijna altijd hand in hand met leugens en het is vaak juist deze oneerlijkheid die je onzeker maakt en als erger wordt ervaren dan de eigenlijke ontrouw zelf. Vaak wil de bedrogen partner zoveel mogelijk (details) weten over de ontrouw waardoor hij of zijn niet meer weet wat te geloven. De overspelige partner wil er liever niet (meer) over praten op enig moment en wil het liefst vooruit kijken, maar tegelijkertijd wordt hij of zij geplaagd door zelfverwijt en een slecht geweten. Beiden weten niet meer hoe ze met elkaar om moeten gaan en hoe ze hun relatie een nieuwe richting kunnen geven.

Hoe helpt relatietherapie?

Als je besloten hebt om bij elkaar te willen blijven en je relatie een nieuwe kans te geven, dan is het zinvol samen met relatietherapeut Romy Quint de probleemgebieden van je relatie uit te werken en gemeenschappelijke therapiedoelen te formuleren. Dan is het een kwestie van het leren van nieuw gedrag, bijvoorbeeld luisteren naar je partner, feedback geven of constructieve discussies te voeren. Verder zul je leren het gedrag van je partner beter te begrijpen, je bewust te worden van de eigen wensen en deze aan de orde te stellen, teleurstellingen en angsten te uiten, woede constructief uit te drukken, misverstanden en vooroordelen op te helderen, elkaar respectvol en aandachtig behandelen, elkaar met vertrouwen te benaderen, jezelf als stel te herontdekken.

https://quintrelatietherapie.nl/