Skazz
Image default
Business

Waarom een lichtplan laten maken?

Een lichtplan laten maken is voor veel mensen een goede uitkomst. Voor veel mensen is het namelijk geweldig leuk om de woonkamer opnieuw in te richten. Wat gaat er nu boven nieuwe meubels uitzoeken, een mooie kleur op de muren en wat nieuwe decoraties? We vergeten echter vaak de verlichting, terwijl juist het licht een inrichting helemaal af kan maken. Verlichting maakt of breekt de sfeer in een woning. Bij Lichtkunde kunt u een lichtplan laten maken en op die manier verlichting deel laten worden van uw interieur.

Wat is een lichtplan?

Een lichtplan wordt vaak erg onderschat. De toegevoegde waarde van goede verlichting wordt vaak over het hoofd gezien. Dit is jammer. Een lichtplan is zorgt voor inzicht in de verlichting van uw ruimte. U bedenkt waar u graag licht zou willen hebben en wat voor licht dit zou moeten zijn. De functie van de plek waar u licht wilt hebben, speelt hier een belangrijke rol. Aan de eettafel kan bijvoorbeeld niet alleen worden gegeten, maar ook worden gewerkt, gelezen of gespeeld. Met een goed lichtplan haalt u het maximale uit uw interieur.

Lichtplan laten maken door Lichtkunde

De eerste stap in het laten maken van een lichtplan is een kennismaking. Bij Lichtkunde starten we altijd met een gesprek. We bespreken tijdens dit gesprek bijvoorbeeld de persoonlijke stijl, de functies van de ruimtes die u wilt laten verlichten en bekijken als dat mogelijk is de locatie. In een lichtplan wordt allereerst gekeken naar de basisverlichting. Hiermee wordt de volledige ruimte schaduwvrij verlicht. Een ruimte met alleen basisverlichting oogt dus heel saai. Na de basisverlichting richten we ons op de accentverlichting. Deze is bedoeld om spanning op te bouwen en details uit te lichten. Ook ontstaat er dan een contrast tussen lichte en donkere delen. Na de accentverlichting richten we ons op de sfeerverlichting.

De presentatie

Na het ontwerp van uw lichtplan, maken we een afspraak met u om dit ontwerp te presenteren. Dat gebeurt meestal bij ons op kantoor. Tijdens deze afspraak kunt u zien wat we hebben bedacht voor uw ruimte. Vaak is er ook 3D-ontwerp om virtueel rond te kunnen kijken in de ruimtes. Als u het dan eens bent met ons ontwerp, verzorgen wij ook graag de uitvoering hiervan. Wij kunnen de bestelling en levering van de lampen doen en kunnen naar wens zelfs een monteur langs sturen.