Skazz
Image default
Business

Tips en adviezen om kakkerlakken te bestrijden

Kakkerlakken is misschien wel het meest vieze ongedierte om te zien. Op het moment dat je kakkerlakken in huis hebt, spookt er maar een vraag door je hoofd: hoe kom je van dit kruipende ongedierte af? Ongediertebestrijden.com zet voor jou de belangrijkste tips en adviezen om kakkerlakken te bestrijden op een rij!

Waar vind je kakkerlakken in huis?

Kakkerlakken vind je op donkere, warme plekken in huis waar het liefst ook voedsel te vinden is. Toch kunnen kakkerlakken prima een maand lang overleven zonder te eten. Je vindt kakkerlakken zoal in keukens als in kelders van woningen, restaurants en winkels. Hoe kakkerlakken in je huis komen? Ze reizen eenvoudig via verpakkingsmaterialen, tweedehands meubels of voedsel mee je huis in.

Kakkerlakken voorkomen is beter dan kakkerlakken bestrijden

Voorkomen is beter dan genezen, je kent het gezegde vast wel. Kakkerlakken voorkomen doe je door je huis goed schoon te houden. Zorg dat er geen etensresten rondslingeren, bewaar voedsel in afgesloten bakken en houd de luchtvochtigheid in huis op peil. Heb je de kakkerlakken in huis niet weten te voorkomen, dan zit er maar een ding op: de kakkerlakken bestrijden.

Kakkerlakken bestrijden, kan ik dat zelf?

Men zegt dat kakkerlakken bestrijden een lastige klus is, zeker om zelf kakkerlakken te bestrijden. Om kakkerlakken te bestrijden is het zetten van kakkerlakkenvallen een optie. Door een lokstof trek je de kakkerlakken aan en door de lijmlaag blijven de kakkerlakken vastplakken en sterven. Ook kun je kakkerlakkenspray gebruiken om kakkerlakken te bestrijden, die door het gif hierin overlijden.

Professioneel kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken weten al jaren te overleven in de meest barre omstandigheden, dus kakkerlakken bestrijden doe je niet zomaar even. Kakkerlakken bestrijden met een kakkerlakkenval of kakkerlakkenspray gaat niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is enorm lastig om alle kakkerlakken te bereiken en daarnaast is het gif waarmee particulieren mogen werken lang niet zo effectief als de insecticiden die professionals mogen gebruiken. Als je kakkerlakken bestrijden wilt, is ons advies om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.