Skazz
Image default
Business

Sleutelmaker Haaglanden

De sleutelmaker Haaglanden is al honderden jaren een begrip. Het is namelijk een van de oudste beroepen in Den Haag. Het is net zo oud als de stad zelf. Alleen noemen we het tegenwoordig geen sleutelmaker meer maar slotenmaker Den Haag.

Wat deed de sleutelmaker?

Je hebt vast wel een vermoeden wat de hoofdtaak van de sleutelmaker was. Hij maakte sleutels voor sloten. Als mensen hun sleutel kwijtraakten of het ging kapot. De sleutelmaker maakte ook sloten. Later ging de sleutelmaker Den Haag ook zelfs sloten plaatsen. De takenpakket van de sleutelmaker ging bleef groeien. Zo gingen sleutelmakers ook sloten openen als mensen buitengesloten waren en zelfs sloten repareren. Doordat de sleutelmaker meer dingen met sloten deed veranderde de naam naar slotenmaker Den Haag.

Slotenmaker Den Haag

Tegenwoordig zijn er in Den Haag veel slotenmakers actief. Ze houden zich voornamelijk bezig met het plaatsen en vervangen van sloten. Ook helpen ze mensen dat buitengesloten zijn om weer binnen te komen. Een professioneel slotenmaker Den Haag kan zelfs beveiligingssystemen plaatsen. De takenpakket van slotenmaker Den Haag blijft dus steeds groeien. Wie weet hoe we de slotenmaker over een paar jaar gaan noemen, want ze houden zich tegenwoordig met veel meer bezig dan alleen sloten.