Skazz
Image default
Business

Riet op het dak

In de stad zal u ze niet snel tegen komen, huizen met rietendaken. Wel is het mogelijk dat deze zich bevinden op de rand van de stad of dat men deze nieuw op hun nieuwbouwhuis laten zetten. Vaak bevinden deze huizen zich in de buitenwijken van de stad. Het contrast tussen een moderne villa en een oud traditioneel dak is zeer interessant en verrassend mooi om te zien. Dit zorgt ervoor dat meer huis worden bedekt met riet. Hierdoor krijgen de rietdekker het steeds drukker. Een rieten dak is een typisch product dat al lang bestaat, vroeger was er zelfs een rietdekkers ambacht. Rieten daken waren vroeger vooral voor de armere bevolking en werd toen niet gezien als een luxe.

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden en is de techniek flink verbeterd. Zo zijn de daken niet meer brandgevaarlijk doordat zij een onder plaat hebben gekregen deze plaat zorgt ervoor dat in een noodsituatie het vuur niet uw huis zal binnen dringen. Ook is de verzekering niet hoger meer en kan het dak tegen de prijs van dakpannen worden verzekerd worden. Dit scheelt een hoop geld en ook dit zorgt voor een toename van het aantal rietendaken. Dit zorgt ervoor dat een rietdekkersbedrijf het stukken drukker krijgt.

Naast het aanleggen van nieuwe daken is onderhoud ook zeer belangrijk voor rietendaken. Een rieten dak dient namelijk wel alg en mos vrij gehouden te worden anders is er kans dat het dak gaat rotten. Daarom verzorgen de rietdekkers ook het onderhoud, zij komen ieder jaar langs om uw dak vervolgens te controleren en zij zorgen er zo voor dat uw dak wel jaren mee kan en dat de kwaliteit goed blijft. Dit is vaak een klus van 1 hele dag, maar dan bent u wel zeker dat uw dak een jaar lang goed is. Voor meer informatie over rieten daken kunt u terecht op rietwerk.nl.

http://www.rietwerk.nl/