Skazz
Image default
Business

Plantenpaspoorten zijn noodzaak voor op de veiling

Plantenpaspoorten zijn noodzaak voor op de veiling

 

Als je in een kas werkt of in een kas heb gewerkt dan heb je vast wel eens iets gehoord over plantenpaspoorten. Een plantenpaspoort is er voor bedoeld om mensen te informeren over de plant zelf en over waar het vandaan komt en waar het heen moet. Zo heb je geen verwarring over de plant en verspil je geen tijd en geld op de veiling en bij het transport.

In 2019 is er een nieuw plantenpaspoort gekomen die iets uitgebreider is dan eerst. Het nieuwe plantenpaspoort geldt voor opplant bestemde planten en bloembollen. Het nieuwe plantenpaspoort ziet er uit als volgt. In de linkerbovenhoek zit een Europese vlag in zwart en wit en direct daaronder staat de botanische naam van de plant. Naast de naam kom de ISO-code lidstaat met een koppelteken en het fytosanitaire registratienummer. In de rechterbovenhoek staat het woord ‘Plantenpaspoort’ of ‘Plant passport’. Direct daaronder staat de ISO-code van het land van oorsprong en productie. Links daarnaast staat de traceerbaarheidscode.

Plantenpaspoorten kan je op verschillende manieren aanbrengen bij de planten. Je kan het printen op steekkaarten die in de pot gestoken kunnen worden. Ook kan het worden geprint op een plantenlabel die aan elke plant hangt. Twee andere manieren zijn het paspoort printen op de tray zelf of op de pot zelf. Zo lang het maar bij iedere plant duidelijk zichtbaar is. Als een partij naar de veiling gaat is een extra plantenpaspoort op de pot of tray wel nodig. Zo kan de partij makkelijker worden gesplitst.

Dan nog een vraag: hoe print je die plantenpaspoorten op de labels? Door een etiketteermachine te gebruiken. Dan wel een grootkarakter inkjet.  Deze machines zijn er speciaal voor gemaakt om dit soort dingen te printen op labels. Voor potten en trays kan je beter een klein karakter inkjet gebruiken.

Plantenpaspoorten zijn erg handig en noodzakelijk om je planten te kunnen verkopen en versturen. Er zijn verschillende printers voor verschillende labels.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/

Related Posts

Bewindvoering uit Tiel heeft mij echt geholpen!

Een webcam cover

Meetapparatuur van Chroma: Krachtige en voelbare kwaliteit