Skazz
Image default
Business

Opzoek naar Schakelunits?

Schakelunits kopen blijkt toch complexer dan op het eerste gezicht verwacht

Een schakelunit kopen lijkt niet zo een ingewikkelde klus: er zijn verschillende aanbieders en de kwaliteit van de aangeboden schakelunits is in het algemeen goed tot uitstekend. In dit soort situaties moet, zo leren de theorieboeken, de aanschafprijs de doorslag moeten geven. Het is voldoende om naar de laagste prijs te googelen en vervolgens de aanschaf af te wikkelen. Helaas is het niet zo simpel. Het probleem bij schakelbare units is, u raadt het al, het schakelen van de units. De koppelsystemen van de leveranciers zijn meestal niet compatibel, zodat een unit van de ene leverancier lang niet altijd gekoppeld kan worden aan de units van andere leveranciers. Door te kiezen voor een leverancier, wordt het overstappen naar een alternatief moeilijker. Een ‘vendor lock-in’ heet dit in jargon. Om zo een situatie te creëren, zijn leveranciers niet te beroerd om de eerste schakelbare keten met verlies te verkopen, wetende dat het verlies met vervolgopdrachten wordt gecompenseerd.

Compatibiliteitsprobleem compliceert het proces voor schakelunits kopen

Het compatibiliteitsprobleem verandert de aard van de markt. Het kopen van schakelunits wordt opeens een stuk complexer. Niet de prijs, maar de betrouwbaarheid en kwaliteit van de leverancier staan daardoor in het brandpunt van de belangstelling. Het zoeken is dan naar een leverancier die continuïteit kan garanderen, kwalitatief hoogstaande units levert en waarmee langlopende afspraken kunnen worden afgesloten. Dit vermindert in een dynamische markt, zoals de markt voor tijdelijke werkruimte op bouwplaatsen, het aantal potentiële aanbieders aanzienlijk.

Brouwer uit Nijkerk, hét adres voor schakelbare units

Een van de belangrijkste gegadigden voor de toppositie op de lijst van attractieve leveranciers van schakelunits is Brouwer in Nijkerk. Dit bedrijf timmert al meer dan 50 jaar aan de weg met degelijke, robuust gebouwde units en keten voor op de bouwplaats. De hele bedrijfscultuur, zoals deze wordt gecommuniceerd via de website, straalt betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en leverzekerheid uit. Een dergelijke houding valt niet te orkestreren middels PR-bureaus en communicatiedeskundigen en moet wel authentiek zijn. De conclusie is dus: een schakelbare unit kopen doet u het best bij Brouwer Nijkerk.

https://www.brouwernijkerk.nl/units/schakelunits/