Skazz
Image default
Business

Op zoek naar industriële gassen?

Bent u actief in een sector waar voedingsproducten gekoeld moeten worden? Dan hebt u een koelsysteem in huis dat voorzien moet worden van de benodigde koudemiddelen. Deze moeten zorgvuldig worden uitgezocht, omdat u een middel nodig hebt dat aan moet sluiten bij uw behoeften en wensen. Bij het uitkiezen van geschikte koudemiddelen moet u rekening houden met veel verschillende factoren. Hierbij moet u denken aan de prijs, de verkrijgbaarheid, de fysieke eigenschappen, de chemische stabiliteit en de thermodynamica. Daarbij speelt de veiligheid en de milieuvriendelijkheid van het middel natuurlijk ook een grote rol. Wanneer u bijvoorbeeld een middel kiest dat heel slecht is voor het milieu dan zal dit niet goed zijn voor uw reputatie tegenover uw partners, zij zullen dan misschien anders tegen u aankijken. Daarbij zal het ook niet verstandig zijn om een middel te kiezen dat niet heel veilig is en waarbij uw medewerkers gevaar zouden lopen. Dan zou u weer extra veiligheidsmaatregelen moeten nemen waardoor u nog meer kosten heeft. Omdat u afwegingen moet maken bij al deze factoren en moet beslissen welke factoren u het belangrijkste vindt, kan u zich beter laten adviseren door gasspecialisten.

Synthetisch of natuurlijk?

Bij de keuze voor een geschikt koudemiddel moet u de keuze maken uit synthetische en natuurlijke varianten. Synthetische koudemiddelen zijn in feite mengsels van verschillende gassen. Deze zijn echter niet goed voor het milieu, want deze zijn schadelijk voor het milieu. De natuurlijke gassen zijn daarentegen een stuk milieu vriendelijker en zullen bijdragen aan een betere toekomst. Niet voor niets dat de regelgevingen rondom de synthetische varianten steeds strenger worden. Daarom worden deze middelen in de toekomst steeds minder gebruikt en ze zullen uiteindelijk zelfs verboden kunnen worden. Hierbij moet u denken aan R507, R404A, R134a en R407C.

Nadenken over de leveringsvormen

Nadat u een geschikt koudemiddel hebt uitgezocht, moet u ook nog gaan nadenken over geschikte leveringsvormen. Hebt u bijvoorbeeld klein speciale cilinders nodig die zijn ingericht voor het nemen van monster of gaat u liever voor milieuvriendelijke cilinders en kiest u voor recyclingcilinders? Hierbij moet u zelf de afweging maken in wat u het belangrijkste vindt.

https://www.westfalengassen.nl/koudemiddelen.html