Skazz
Image default
Business

Nijmegen: Escape room stad

Nijmegen is een prachtige stad. Als de oudste stad van Nederland heeft Nijmegen vele bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de Grote markt, het Valkhofmuseum en de Waalkade. Naast deze trekpleisters is Nijmegen een ware escape room stad. Met 5 escaperoom uitbaters en 16 escape room thema’s is de stad ruim vertegenwoordigd in de escape game scene.

Wat is een escape room?

De escape room vergt tegenwoordig eigenlijk geen introductie meer. Voor de mensen die het concept echt nog niet kennen: het is een real life spel waar deelnemers in een ruimte worden opgesloten. Alleen door slim de puzzels in de kamer op te lossen kan je ontsnappen. Hierbij kan je denken aan rekenpuzzels, fysieke puzzels en puzzels waarbij je goed moet samenwerken.

Escape rooms zijn er in alle soorten en maten. De ruimtes hebben een bepaalde thema. Van gevangenis ruimte, laboratorium tot museum. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een escape room thema hiervan.

Escape rooms in Nijmegen

Eén van de locaties waar men in Nijmegen een escape room kan spelen is Xcape Logix. Dit bedrijf zit op 2 minuten lopen van het station. Het is dus echt een makkelijke plek voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen. Als je met de auto komt, dan is dat ook mogelijk aangezien er ruime parkeer gelegenheid voor de deur aanwezig is. Kortom, een ideale locatie voor een escape uitje.

Bij Xcape Logix Nijmegen hebben ze twee thema’s. Dit zijn de Van Gogh code en de Escape from the dark. Omdat er twee escape rooms zijn is deze locatie uitermate geschikt voor grotere groepen. Het is dus uiterst geschikt voor een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest.

Van Gogh Code

In deze escape room thema draait het om de schilderijen van Vincent van Gogh. Samen met een team van kunstexperts word je opgesloten in een kunstgalerij. Los verschillende puzzels op en ontrafel het geheim van Vincent van Gogh. Lukt het jullie om binnen 60 minuten te ontsnappen.

Escape from the dark

De naam zegt het al. In deze escape room worden de deelnemers opgesloten in het donker. Hier moet men binnen 60 minuten uit zien te komen. Naast je denkvermogen heb je slechts een zaklamp tot je beschikking. Lukt het jullie om te ontsnappen voordat de seriemoordenaar terug komt?  

Escape room arrangement

Voor grote groepen biedt Xcape Logix ook escape room arrangementen aan. De deelnemers kunnen dan het escape uitje combineren met een GPS speurtocht en/of een 3 gangen diner. Met zo’n escape room arrangement is een leuk dagje uit, zonder veel na te denken, heel makkelijk gepland. En het beloofd gegarandeerd een spannend en afwisselend uitje te worden. Tijdens de GPS speurtocht leer je op een sportieve manier de stad Nijmegen kennen. In de escape room zie je je medespelers van een heel andere kant. En tijdens het diner kunnen jullie onder het genot van een hapje en drankje rustig napraten over de geslaagde dag.

Dus als je volgende keer met een grote groep iets hebt gepland in Nijmegen. Neem dan gerust een kijkje bij één van de escape rooms. Misschien is een escape room arrangement wel iets voor jullie.