Skazz
Image default
Business

Muziek luisteren maakt echt gelukkig

Muziek luisteren maakt echt gelukkig

 

Iedereen heeft momenten waarop die vrolijk, chagrijnig of juist heel vermoeid is. Wist je dat muziek heel veel invloed heeft op hoe jij je voelt? Luister je bijvoorbeeld naar vrolijke muziek of één die je doet denken aan mooie momenten, dan activeert dat endorfine in je lichaam. Dat is het gelukshormoon dat ervoor zorgt dat je je prettig voelt. Overtuigend genoeg dus om wat vaker naar muziek te luisteren dan je gewend bent. Er zijn verschillende manieren waarop je door middel van muziek je lichaam dat stofje laat produceren.

 

YouTube

Als je precies weet naar welk nummer je wil luisteren, dan is YouTube ideaal. Op dat platform heb je de volledige vrijheid om zelf kiezen welke liedjes je op welk moment afspeelt. Daarnaast zie je tijdens het luisteren ook de videoclip.

 

Radio

Heb je juist geen zin om je steeds bezig te houden met het volgende nummer? Dan is de radio een beter alternatief. De populariteit van Radio luisteren Nederland  neemt enorm toe. Het is een goede manier om te genieten van je favoriete muziek en om tegelijkertijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Het is wel belangrijk om vooraf te bedenken wat voor soort muziek je wil horen. Heb je zin in Nederlandstalig? Dan zet je bijvoorbeeld 100% NL op. Skyradio luisteren weer bijvoorbeeld voornamelijk mensen die graag naar pop-en rockmuziek op hebben.

 

Deezer en Spotify

Heb je juist alleen zin in je eigen gepersonaliseerde muziek die je overal makkelijk erbij kunt pakken? Dan gebruik je Deezer of Spotify.

 

Zodra je muziek hoort activeer je het gelukshormoon endorfine. Het hormoon dat je lekker in je vel laat voelen. Er zijn allerlei manieren en platformen waarop je muziek kunt luisteren.  Het maakt niet uit welke je kiest, zolang je er maar van kunt genieten.

https://www.radioguide.fm/