Skazz
Image default
Business

Laat u verrassen door de voordelen van het schaakspel

Het schaakspel is al duizenden jaren oud en is verwant aan de groep bordspellen. Schaken is een strategisch spel waarbij het draait om inzicht, ervaring en risico’s nemen. Het doel van elk spel is om een schaakmat te zetten van de koning van de tegenspeler. Het woord schaken is afkomstig van het woord shah dat afkomstig is uit de Perzische taal. Shah betekent in het perzisch koning. Het woord mat stamt af van het Perzische woord maata – dit betekent ‘versteld raken/staan’.

Wat zijn de spelregels van het schaakspel?

De spelregels van het schaakspel zijn niet simpel – deze leer je vaak tijdens het spel. Een belangrijk punt is dat het schaakbord vierkant is en opgedeeld in 64 vakken waarvan de helft wit en de andere helft zwart, afwisselend van elkaar. Elke speler heeft zestien schaakstukken in het wit of in het zwart (hangt af voor welk ‘team’ je speelt). De schaakstukken bevatten één koning en één dame, twee torens, twee lopers en twee paarden en tot slot acht overige pionnen. Beide spelers krijgen om en om een beurt om een zet te doen naar keuze. Wit mag hierbij altijd beginnen. Op elk veld staat altijd enkel één schaakstuk, dit schaakstuk probeert men naar het stuk van de tegenstander te spelen om het schaakstuk van de tegenstander van het bord te slaan. Een partij wordt ingedeeld in drie fasen: de intro, het middelspel en het einspel. Bij het begin neemt het veel tijd om te analyseren welke zet je in welk voordeel zal brengen. Tijdens het middenspel proberen de spelers de overmacht te krijgen in het spel. Tijdens de eindfase moet men wederom veel zetten analyseren en een vooruitziende blik opzetten om het spel te kunnen winnen.

Schaakkoning

Bij de webshop van de Schaakkoning kan men diverse schaakspellen aanschaffen. Of u een beginner bent, gemiddeld of al wat verder gevorderd, er is een geschikt spel voor iedereen. U kunt ook de spellen in een spellendoos met diverse andere spellen vinden. Zo heeft u meteen meerdere spellen waar u en uw gezin zich mee kunnen vermaken tijdens de vakantie of tijdens de weekenddagen thuis.