Skazz
Image default
Business

Keuzes in moeilijke tijden

Bedrijven hebben een zware tijd achter de rug door de economische crisis. De vraag ging enorm omlaag waardoor bedrijven minder omzet kregen. Het werd toen opeens nog belangrijker om je te onderscheiden van je concurrenten omdat de consumenten nog kieskeuriger werden. Bedrijven moesten verschillende beslissingen nemen tijdens deze tijden om te kunnen blijven bestaan. Dit was niet altijd makkelijk omdat het soms vervelende gevolgen kon hebben voor mensen en ook voor het bedrijf natuurlijk. Bedrijven moesten ervoor zorgen dat de kosten werden gedempt, aangezien er in het algemeen gewoon minder inkomsten waren. Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven dit konden doen.

Ten eerste moesten bedrijven gaan kijken naar goedkopere leveranciers. De prijs van het eindproduct ging in veel gevallen omlaag en om toch voldoende geld in de kassa te krijgen om dingen van te kunnen financieren moest de inkoopprijs omlaag. Het enige “voordeel” van de crisis was dat de leveranciers ook moesten concurreren met elkaar waardoor zij ook gingen stunten met de prijzen. Hierdoor kunnen bedrijven een lagere prijs krijgen voor hun inkoopgoederen, hierdoor was de prijsverlaging van hun eigenproduct beter vol te houden.

Personeel is in alle bedrijven een grote kostenpost. In veel gevallen is dit niet erg, maar in economisch slechte tijden gaan bedrijven toch wel merken dat er veel geld naartoe gaat. Bedrijven moesten er daarom voor kiezen om in sommige gevallen de lonen wat omlaag te doen. Dit is natuurlijk lastig voor het personeel aangezien die natuurlijk ook hun kosten moesten betalen. Zakelijk gezien was er veel gevallen geen andere oplossing. Op een gegeven moment moesten bedrijven een reorganisatie gaan doen om te kunnen blijven bestaan, lees hier meer. Hierdoor kon het voorkomen dat afdeling ophielden te bestaan waardoor veel mensen werden ontslagen. Deze mensen kwamen dat thuis te zitten of moesten een outplacement traject volgen om een nieuwe baan te vinden, carrierepoort.nl kon hier mee helpen. Al met al hebben bedrijven moeilijke tijden achter de rug met moeilijke keuzes. 

https://carrierepoort.nl/