Skazz
Image default
Business

Karaat goud soorten, hoeveel is het waard?

verschillende karaten goud

U heeft gouden sieraden of andere gouden spullen en wil hiervan graag het karaatgehalte weten. Bij goud wordt het gehalte aangeduid in karaat, daarvan is één karaat een 24ste massadeel van het zuivere goud. Bij het in Nederland gebruikelijke 14 karaat goud zijn 14 van de 24 delen dus goud en de andere 10 delen zijn van een ander metaal.

8 karaat goud wordt aangeduid als 333, 14 karaat als 585, 18 karaat goud als 750 en 20 karaat als 833. Dan is er nog 21 karaat en dat wordt aangeduid met 875, 22 karaat goud wordt aangeduid met 917 en 24 karaat met 999.

 

Hoeveel is uw goud waard?

De vraag waar u waarschijnlijk mee zit is hoeveel is mijn goud waard? Wanneer u al weet van welk karaatgehalte uw goud is en wat het weegt kunt u ook zelf berekenen wat uw goud waard is doormiddel van deze handige tabel. U kunt ook naar bedrijven zoals GoudNL gaan om daar uw goud te laten taxeren door gespecialiseerde taxateurs, hier kunt u uw goud eventueel ook verkopen tegen de hoogste prijs.

 

Meer informatie over karaat goud

Wanneer u nog vragen heeft over karaten goud, goud of de verkoop van goud, dan kunt u terecht bij GoudNL . Zij taxeren gratis en vrijblijvend uw gouden en tevens zilveren sieraden of munten. Ook beantwoorden zij al uw vragen over goud en zilver. Informeer naar de mogelijkheden en diensten van GoudNL. Ze helpen u graag verder.

https://www.goudnl.nl/