Skazz
Image default
Business

Je eerste bijbaan

Veel jeugd moet van hun ouders of wil zelf vanaf een jaar of 14 geld verdienen. Dit doen je natuurlijk in de vorm van een bijbaan. Je eerste baan waarbij je een extra centje kan verdienen. Het is als tiener geweldig om je eerste loon gestort te zien worden op je bankrekening. Hiermee kan je lekker doen wat jij wilt. Het zijn je eerste zuur verdiende euro’s. Toch moet je goed opletten op hoeveel geld je krijgt. In dit artikel geef ik je een aantal tips die je kunnen helpen bij het ontvangen van je loon.

Bij veel bedrijven wordt misbruik gemaakt van nieuwe werknemers. De nieuwe werknemers worden onderbetaald of krijgen niet het aantal uren dat ze gewerkt hebben. Houdt daarom goed je uren bij. Schrijf het aantal uren dat je die dag gewerkt heb direct ergens op. Dit kan in een agenda, maar het kan beter. Ik raad je aan om je uren netjes en overzichtelijk in een word of excel bestandje bij te houden. Een online urenregistratie kan je helpen om te bewijzen dat je echt gewerkt hebt die dag. Je moet niet bang zijn om te praten over je loon. Denk jij dat er iets mis is gegaan met de salarisverwerking, zeg dit dan gerust. Ik spreek uit ervaring dat de eerste twee maanden die ik in een supermarkt werkte ik 14 uur niet uitbetaald kreeg. Ik ben toen naar de leidinggevende gegaan en gevraagd wat er mis is gegaan. Toen is er gekeken naar het aantal gewerkte uren, en ik kreeg inderdaad 14 uur extra uitbetaald in de volgende maand.

Het is natuurlijk ook belangrijk om je werk goed uit te voeren. Doe je dit niet dan riskeer je je bijbaan. Zorg er daarom voor dat je een leuke bijbaan vindt, die bij jou past. Ben je een sociaal type, ga dan ergens werken waar je met mensen in contact komt. Ben je eerder wat verlegen, dan kan je prima een krantenwijk als bijbaan nemen. Ben je fan van hard werken, dan kan je in een supermarkt prima terecht. Zo is er voor iedereen wat te vinden.

http://www.cbbs.nl/