Skazz
Image default
Business

Israël reizen een belevenis

Israël reizen zijn een unieke ervaring. Israël en de Palestijnse gebieden worden vaak gezien als de thuisbasis van enkele van ‘s werelds beroemdste historische toeristische attracties en worden vaak gezien als een eenvoudige bedevaartbestemming. Immers, hier heeft een aantal van de belangrijkste gebeurtenissen voor die van de joodse, islamitische en christelijke geloofsovertuigingen plaatsgevonden. Maar voor reizigers die niet op zoek zijn naar religieuze bezienswaardigheden in de kerken, synagogen en moskeeën, zijn er ook genoeg andere dingen te doen. De Dode Zee is een bizar natuurwonder waar je niet kunt zinken. Het natuurschoon van de regio Galilea biedt alle mogelijkheden voor wie in de natuur wil wandelen. En het rauwe en rotsachtige landschap van de Negev-woestijn is rijp voor avontuur als je op zoek bent naar stoffige actie. Zeker, de religieuze plaatsen hier zullen altijd de belangrijkste trekpleister blijven voor een bezoek, maar kijk een stukje verder, en je zult zien dat er nog veel meer moois meer dan de moeite waard is.

Tijdens Israël reizen mag een bezoek aan Jeruzalem niet ontbreken

Israël reizen zonder bezoek aan Jeruzalem is een gemiste kans. Jeruzalem heeft een van de meest herkenbare skylines ter wereld. Deze oude stad heeft een diepe religieuze betekenis voor alle monotheïstische geloofsovertuigingen, en de labyrintische steegjes in de oude wijk zijn vol met religieuze plaatsen en een verbijsterende geschiedenis. Ontwijk de drukte van de pelgrims en maak een wandeling langs de muren die nog steeds om de oude stad heen liggen. Verken de fantastische musea van de stad en dompel jezelf onder in de luie straatjes waar koningen, kruisvaarders en veroveraars allemaal om hebben gevochten. Jeruzalem betovert en verwart tegelijkertijd. Jeruzalem is geschiedenis.

De dode zee

De Dode Zee is het laagste punt op aarde en een van ‘s werelds meest gekke natuurwonderen, de Dode Zee is de mineraalrijke en te zoute zee waar niemand kan zinken. Deze bizarre zee (waar het natuurlijke drijfvermogen optreedt als gevolg van de verdampingssnelheid die het hoge zoutgehalte veroorzaakt) heeft al eeuwenlang een enorme aantrekkingskracht op vakantiegangers.

Israël heeft zoveel moois in het verschiet en voor elk wat wils, de professionals van Israël Idoed reizen vertellen je er graag meer over als je met hen contact opneemt. Meer over onze reizen naar Israël.