Skazz
Image default
Business

Het vergroten van de klantvriendelijkheid met Achteraf Betalen

Op alle markten neemt de concurrentie steeds maar verder toe. Als bedrijf moet je je echt onderscheiden van de anderen, op alle mogelijke gebieden. Ook in de details. Samen vormen deze details namelijk grotere gehelen. Zo ontstaat klantvriendelijkheid, een facet waarmee je klanten kan lokken en vooral ook blijvend aan je kan binden, op basis van allerlei kleinigheden. Voor webshops en dergelijke is één van de details de manier waarop betaald kan worden. Het vergroten van de klantvriendelijkheid kan daar niet alleen door verschillende aanbieders van betaalmethoden te gebruiken, zodat klanten degene kunnen kiezen waar ze vertrouwd mee zijn, maar ook door verschillende soorten betaalwijzen aan te bieden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het mogelijk maken van achteraf betalen, naast het traditionele, rechtstreekse betalen. Eén van de aanbieders van deze specifieke vorm van betalen is Achteraf Betalen. Door Achteraf betalen als keuzeoptie aan te bieden aan je klanten, neemt je klantvriendelijkheid toe en ongetwijfeld ook je omzet, maar er zitten ook nog andere voordelen aan dit systeem. Voordat we die andere voordelen behandelen, kijken we eerst nog even naar hoe Achteraf Betalen precies in z’n werk gaat.

De werking van Achteraf Betalen

Hét kenmerk van Achteraf betalen is dus dat er niet direct betaald te worden. Wanneer je de producten in je virtuele winkelkarretje hebt gelegd en afrekent, hoef je als klant dus niet gelijk geld over te maken. Wel moet je bepaalde gegevens invullen, zodat er gekeken kan worden of je in staat bent om achteraf te betalen. Dit gebeurt via een online check. Word je in staat geacht om te kunnen betalen, dan kun je (na de algemene voorwaarden te hebben geaccepteerd) de koop bevestigen en krijg je het bestelde product opgestuurd Visit This Link. Vervolgens kun je kijken of je de bestelling wilt houden of dat je het liever weer terugstuurt, omdat het om één of andere reden niet bevalt. In dat laatste geval hoef je uiteraard niet alsnog te betalen, in dat eerste geval dien je natuurlijk nog wel de betaling te verrichten. Dit doe je door een digitale factuur van Achteraf Betalen in te vullen of het geld rechtstreeks over te maken naar het rekeningnummer van Achteraf Betalen. Zij zorgen er vervolgens weer voor dat de betaling aan het desbetreffende bedrijf gemaakt wordt. Als bedrijf krijg je dus ook de betaling via Achteraf Betalen binnen.

Doodeenvoudig en risicoloos een stijging van de omzet

Het grootste voordeel van Achteraf Betalen voor aanbieders is natuurlijk dat je klanten een extra service aanbiedt, wat uiteindelijk tot een hogere omzet kan leiden. Het is namelijk zo dat maar liefst een derde van de consumenten het liefst achteraf betaalt. Geef je deze groep deze mogelijkheid, dan is de kans dat ze daadwerkelijk iets bij je kopen ook groter. Nu luidt een tegenargument tegen het aanbieden van deze service dat er misbruik van gemaakt kan worden en dat je te maken krijgt met wanbetalers. Echter is het zo dat Achteraf Betalen dit risico voor je opvangt. Jij hoeft je geld niet op te eisen bij de klant, maar krijgt het rechtstreeks van Achteraf Betalen. Zodoende zijn je inkomsten gegarandeerd. Daarnaast is het systeem ook gewoon heel erg simpel en handig. Zo krijg je in één systeem een duidelijk overzicht van alle transacties en wordt de administratie een stuk gemakkelijker bij te houden. Het neemt je dus ook simpelweg vervelend werk uit handen.