Skazz
Image default
Business

Glas in de loop der jaren

Glas speelt al jaren een belangrijke rol in het bouwen van een huis. In elk huis zit vandaag de dag wel glas om het daglicht te laten schijnen in het huis. Het is wel belangrijk dat er goed word gekeken naar wat voor glas je in je huis wild hebben. als je geen goede kwaliteit glas in je huis hebt kan dit leiden tot glasschade en zal het glasherstel je duur komen te staan. Dubbelglas is over het algemeen altijd goed. Het is sterk en isoleert goed waardoor het in de winter lekker warm blijft en in de zomer lekker koel kan blijven. Naast dit geeft dubbelglas ook een stevig draagvlak voor de muren. Het is namelijk niet makkelijk om door dubbelglas heen te komen. Tegenwoordig kunnen ze ook grotere stukken glas leveren, waardoor soms hele muren van glas kan worden gemaakt. Dit is niet altijd zo geweest

Vroeger was de techniek waarop glas werd vervaardigd een stuk minder goed dan dat het nu is. vroeger moesten er allemaal verschillende stukjes glas aan elkaar worden gemaakt om een groter oppervlak van glas te kunnen krijgen. Zo is het glas in lood ontstaan. Dit is vaak terug te zien in oude gebouwen zoals kerken en stadhuizen. Het glas in lood werd vaak wel goed gebruikt om te decoreren. Er werden verschillende kleuren gebruikt om zo mooie effecten te krijgen als het zonlicht door her glas heen scheen. Het nadeel van glas in lood, is dat het niet heel sterk is waardoor het vaak voorkwam dat het kapot ging.

Glas wordt niet alleen gebruikt om huizen te voorzien van een raam waar ze doorheen kunnen kijken. Er worden ook bekers van gemaakt. Elk restaurant heeft geen plastic maar glazen bekers en schalen. Dit komt omdat het een mooie indruk geeft aan de gasten.

http://www.glasned24.nl/