Skazz
Image default
Business

geschiedenis van het speelgoed

Iedereen groeit op met speelgoed. Maakt niet uit waar je bent in de wereld er is altijd wel speelgoed te vinden. Als kind zijnde konden we ook niet zonder speelgoed. We wilden het nieuwste en meest coole speelgoed krijgen van onze ouders. Dit zodat we ermee konden opscheppen tegenover andere kinderen en onze innerlijke behoeftes vervuld worden. Maar speelde we eigenlijk altijd al met speelgoed? In dit artikel zal de geschiedenis van het speelgoed worden onthuld en komen we erachter of de romeinen ook al met speelgoed in de weer waren.

Kinderen spelen al heel lang met speelgoed. Het eerste speelgoed waar we van af weten stamt uit de oude tijd. Kinderen maakte toen speelgoed met de voorwerpen die in hun nabije omgeving lagen. Voorbeelden hiervan zijn aardwerken, dieren of zelfgemaakte poppen. Iets minder ver terug waren de middeleeuwen er. Uit deze tijd is niet veel speelgoed bewaart gebleven en is er dus ook weinig informatie uit te halen. Wel weten we dat er in deze tijd de eerste ballenen vliegers ontstonden waar de kinderen mee speelden. In de 16e eeuw ontstond er een enorme discussie tussen mensen over het nut van speelgoed. Veel mensen vonden het namelijk tijd verspilling en zagen liever dat de kinderen zich gingen ontwikkelen met onder andere literatuur. De mensen die wel het nut in zagen van speelgoed zeiden juist dat het voor ontspanning zorgde en hielp bij de ontwikkeling van kinderen. Al met al is het speelgoed er altijd al geweest, alleen was het er in verschillende vormen en kwaliteit.

We gingen dus van aardwerken naar een houten speeltoestel, en van dieren naar buitenspeelgoed. Het maakt niet uit in welke vorm speelgoed er is. Het maakt niet uit of het een dier, bal of schommel is, zolang het maar speelgoed is. Want speelgoed legt een basis voor onze ontwikkeling en is daarom enorm belangrijk.

https://www.buitenspeelgoed.nl/