Skazz
Image default
Business

Een inloopdouche is een praktische blikvanger

Een inloopdouche is een praktische blikvanger

Inloopdouches worden de laatste jaren steeds populairder. Vooral vanwege de fraaie moderne uitstraling is een inloopdouche vaak een echte blikvanger in je badkamer. Bovendien is een inloopdouche ruim en praktisch in het gebruik. Doordat je geen hoge instap hebt is het bijvoorbeeld erg prettig voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Heb je een kleine badkamer en wil je een inloopdouche? Je hebt de keuze uit verschillende soorten inloopdouches. Wil je een afgesloten douchecabine creëren, dan kun je kiezen voor een glazen model. Maar je kunt ook een fraai betegelde zijwand plaatsen om zo een afscheiding te maken. Voordeel hiervan is dat je de afmetingen zelf kan bepalen.

Verschillende badkamer ideeën met een inloopdouche

Je kunt kiezen voor een inloopdouche met of zonder afscheiding, zoals schermen of gordijnen die je dicht kunt schuiven. Kies je voor een open douche, dan ben je sneller klaar met schoonmaken omdat je geen glazen scheidingswand hoeft te poetsen. Nadeel is wel dat de rest van de badkamer natter zal worden wanneer je een douche neemt. Verder moet je er ook op letten dat je voor vloertegels kiest, die niet snel glad worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor speciale antislip vloertegels of voor tegels die veel voegen hebben. Controleer ook eerst of je badkamer wel geschikt is voor een inloopdouche. De afvoerbuis dient zich hiervoor namelijk onder de vloer te bevinden of je moet een verhoogde vloer aanleggen, zodat het water weg kan lopen.

 In een badkamer moet je je kunnen ontspannen

De functie van de badkamer is in de loop der jaren sterk veranderd. Het is allang niet meer alleen maar de ruimte waar je je gaat wassen, maar steeds meer een plek geworden waar je je kunt ontspannen en de stress van de dag achter je kunt laten. Hierdoor kijken we tegenwoordig ook heel anders tegen het ontwerp en de inrichting van een badkamer aan dan vroeger.

Dat zie je onder andere terug in het ontwerp van een moderne badkamer. Om echt te kunnen relaxen moet je je natuurlijk wel volkomen op je gemak kunnen voelen. Dat betekent dat badkamers tegenwoordig zo ontworpen worden dat ze zo ruimtelijk mogelijk aanvoelen. En natuurlijk kun je zelf bepalen wat voor soort tegels je wilt, welke kleur en wat voor patroon.

Badkamer als wellnessruimte

Verder kun je van je badkamer een echte relaxruimte maken door gebruik te maken van allerlei wellness producten, die je de ultieme ontspanning zullen geven. Denk bijvoorbeeld aan een stoomdouche, whirlpool, sunshower of sauna. Of aan een grote waterval- of stortdouche, eventueel met zijdouches. Hou er wel rekening mee dat dergelijke luxevoorzieningen in je badkamer waarschijnlijk om aanpassingen aan de waterleiding of een grotere CV-ketel vragen.

En suite badkamer

Een andere trend die langzaam aan populariteit wint is de integratie van de badkamer in het totale interieur. Een interessant voorbeeld hiervan is de en suite badkamer. Dat is een badkamer die geïntegreerd is in de slaapkamer. Een en suite badkamer stelt uiteraard specifieke eisen aan de ontwerper en bouwer van de badkamer. Ook hiervoor ben je bij Sani-bouw aan het juiste adres.