Skazz
Image default
Business

Draadglas online bestellen

Het kan op sommige locaties handig zijn om bijvoorbeeld deuren of ramen te gebruiken van extra beveiligd glas. Het zijn vooral plekken die inbraak- of brandgevoelig zijn, zoals flats, kelders, scholen, zorginstellingen en schuren. Een veiligheidsglas wat hiervoor ideaal gebruikt kan worden is draadglas.

Kenmerken van draadglas

De kenmerken van draadglas lijken op die van gelaagd glas of gehard glas, maar is toch anders. In het glas is een raster van metalen draden gewalst. Hierdoor is het niet mogelijk om het glas de harden, maar komt de sterkte juist van de metalen draden. Meestal is draadglas onzichtbaar glas, maar er is ook een type dat wel van helder glas is. Het belangrijkste van dit glas is dat, wanneer het breekt, het glas niet in scherven uiteen breekt. De scherven worden namelijk door het metalen raster bijeen gehouden. Dit kan verwondingen voorkomen. Daarnaast is het glas ook brandvertragend.

Soorten

Er zijn verschillende soorten van dit beveiligingsglas. Zo is er spiegeldraadglas dat in tegenstelling tot de meeste soorten van dit glas volledig helder is. Om privacyredenen zal vaak gekozen worden voor Engelse draadglas. Dit glas is aan één zijde gebobbeld en aan de andere zijde glas en niet doorzichtig. Het meeste wordt brute draadglas. Dit glas is niet geheel ondoorzichtig dus je kunt er toch contouren in zien. Het glas is aan beide zijden geribbeld.

Wilt u eenvoudig online draadglas bestellen, ga dan naar www.glaskoning.nl