Skazz
Image default
Business

De innovatiebox, wat is dat eigenlijk?

De innovatiebox, wat is dat eigenlijk?

Als ondernemer heeft u er vast weleens van gehoord: de innovatiebox. Maar wellicht heeft u zich er nooit in verdiept of bent u daar pas net mee begonnen, en vraagt u zich af wat het nou precies inhoudt, deze “fiscale faciliteit”, zoals ze het zo mooi noemen. Maar waar u misschien geen steek wijzer van wordt. Het klinkt als een doos waarin u uw innovatieve ideeën kunt droppen, maar niets is minder waar. Wat deze regeling dan wel precies inhoudt? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Vernieuwend onderzoek beloond

De innovatiebox is in het leven geroepen om innovatief, vernieuwend onderzoek te stimuleren. Concreet betekent dat, dat wanneer u winst behaalt met een innovatief concept, u daar een lager belastingtarief over betaalt. Dat is dan 5 of 7% in plaats van het reguliere tarief van 20-25%. De regeling, die wordt toegepast via de aangifte vennootschapsbelasting, stelt 80% van de winst uit innovaties vrij. Dat kan u een flinke besparing opleveren. Let wel: daarvoor moet u als ondernemer wel aantoonbaar innovatief zijn. In 2018 is er 625 miljoen beschikbaar voor de Innovatiebox, daarmee is het een van de grotere subsidieregelingen voor het bedrijfsleven.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de Innovatiebox?

Of u in aanmerking komt voor de Innovatiebox is moeilijk zo één twee drie te zeggen. Wel is het duidelijk dat u aan tenminste twee voorwaarden moet voldoen:

  • Uw onderneming heeft een innovatie gedaan, waarmee u voordeel behaalt
  • Deze innovatie is tot stand gekomen met WBSO

Kortgezegd: wanneer u innoveert en daarvoor WBSO (Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk) ontvangt heeft u grote kans dat u in aanmerking komt voor de Innovatiebox-regeling.

Advies Innovatiebox

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Innovatiebox, en zou u er graag meer over horen? Of wilt u direct aan de slag met deze fiscale regeling en de voordelen die het u als onderneming kan opleveren? Laat u dan adviseren door een betrouwbaar accountantskantoor, zoals 4-VISION. Deze accountants zijn gespecialiseerd in hoe de Innovatiebox werkt, aan welke voorwaarden u moet voldoen en hoe u de regeling het best kan aanvragen. De fiscalisten van 4-VISION hebben al veel succesvolle Innovatiebox-afspraken met de Belastingdienst gemaakt, en onderhouden goede contacten met de overheidsinstelling. Samen met u bekijken zij graag of ook u in aanmerking komt voor deze mooie, kostenbesparende regeling.

https://www.4-vision.nl/