Skazz
Image default
Business

De gemiddelde prijs voor een gashaard? Wij vertellen het u!

En gashaard is een absolute sfeermaker in uw woonkamer. Bent u specifiek op zoek naar een houtkachel of gashaard om uw woonkamer gezelliger mee aan te kleden? Of bent u juist op zoek naar een gashaard als warmtebron? Daarnaast kan het ook zijn dat u juist een gashaard zoekt voor uw buitenverblijf? Zoals bijvoorbeeld voor uw overkapping of tuinhuisje. Wat de reden ook is, u bent met name benieuwd naar de prijs van een gemiddelde gashaard. In dit artikel gaan wij u hier meer over vertellen. Daarnaast geven we u graag wat aanvullende informatie over de gashaard en vergelijkbare haarden. Bent u hiernaar benieuwd? Lees dan zeker nog even verder! 

Een gashaard of houtkachel?

Veel mensen vinden het lastig om een keuze te maken tussen een gashaard en een houtkachel. Niet alleen prijstechnisch hebben beide hun voor- en nadelen. Maar ook de uitstraling van beide verschilt aanzienlijk, tenminste dat was enkele jaren terug het geval. Tegenwoordig is een gashaard vrijwel niet meer te onderscheiden van een echte houtkachel. Een gashaard prijs is lastig om op voorhand in te schatten. Afhankelijk van verschillende factoren met betrekking tot de haard wordt uiteindelijk een prijs opgesteld. Zo zijn afmeting en het soort inbouw ontzettend belangrijk en bepalend voor de opbouw van de prijs.

Verschillende mogelijkheden

De mogelijkheden bij het samenstellen van uw ideale gashaard zijn eindeloos. U kunt bijvoorbeeld zelf kiezen voor een inbouw-, inzet-, vrijstaande of hangende kachel. Daarnaast kunt u ook nog kiezen of u liever een front gashaard heeft of een hoek variant. Alsof dat nog niet keuze genoeg is, is het ook nog mogelijk om de gashaard vanuit vier of zelfs vijf aanzichtpunten. Vindt u het lastig om zelf een inschatting te maken van deze keuzemogelijkheden? Dan kunt u het best hulp vragen aan een specialist die alle nodige kennis in huis heeft.