Skazz
Image default
Business

Backgammon

Backgammon is een van de oudste bekende bordspelen. Het doel van het spel is om je stukken te verplaatsen langs de driehoeken van het bord en van het bord voordat je tegenstander dat doet.

Er zijn een paar verschillende manieren waarop dit spel wordt gespeeld. In deze versie bewegen je stukken tegen de wijzers van de klok in van rechtsboven, terwijl je tegenstander rechtsonder met de wijzers van de klok mee beweegt. Je kunt de richting van het spel veranderen in Opties als je liever van rechtsonder naar rechtsboven gaat. Daarnaast wordt het spel soms gespeeld in rondes met een puntensysteem dat de uiteindelijke winnaar bepaalt. In deze versie is elke ronde zijn eigen spel, zonder puntentelling.

Uw speelrichting.

–          Het spel begint met beide spelers die elk een dobbelsteen rollen om te bepalen wie als eerste gaat. Degene met de hogere worp begint, en gebruikt de dobbelstenen die hij en de tegenstander gooide om zijn eerste zet te doen.

–          Elke beurt gooit een speler twee dobbelstenen. De getoonde getallen bepalen hoe ver de speler zijn stukken mag bewegen.

–          Als hetzelfde nummer op beide dobbelstenen wordt gegooid, speelt de speler alsof er vier dobbelstenen zijn, die allemaal hetzelfde nummer hebben.

–          Bij het bewegen moet je altijd het bovenste stuk van een driehoek verplaatsen. Als je een stuk verplaatst, mag je naar een driehoek bewegen die bestaat uit vier dobbelstenen:

–          Als je een stuk op een ander stuk verplaatst, wordt dat stuk verwijderd en op het midden van het bord geplaatst. De eigenaar van dat stuk moet het dan terugbrengen op het bord, vanaf het begin. Zij mogen geen andere zetten uitvoeren totdat al hun stukken terug op het bord staan.

–          Als alle stukken rond het bord zijn gemaakt, mag je beginnen met het verwijderen van stukken (ook wel “bearing off” genoemd). Een stuk kan eraf dragen als:

–          Je gooit een getal dat precies overeenkomt met hoe ver het stuk moet reizen om het bord te verlaten.

–          Uw ongebruikte dobbelstenen hebben allemaal een waarde die groter is dan wat nodig is om een stuk af te gooien. In dat geval mag u het stuk dragen dat het verst van het einde af is.

http://www.im-creator.com/free/casinodice/live-blackjack